Nieuwsbericht PTV Nederland

First Logistics gaat PTV Route Optimiser ST inzetten voor Last Mile Delivery

 

First Logistics – last mile delivery expert – is een jong, dynamisch en verfrissend transportbedrijf. Zij zijn gespecialiseerd in: consumentenleveringen, parcel netwerk, installaties, palletvervoer & B2B transport.  Alle werkzaamheden in het bedrijf zijn volledig transparant. ‘’Elke bezorging moet een feestje zijn, dat is waar First Logistics voor staat en dat is ook wat wij doen. Onze slogan luidt dan ook; “Nothing beats a first delivery”, aldus Roy Naber, Directeur bij First Logistics.

De allereerste planning die werd gemaakt bestond uit het handmatig plannen van vijftig orders (inmiddels ligt dit getal al ruim boven de 300 per dag) en duurde gemiddeld 8 á 9 uur. Door de komst van een eigen ontwikkelde WMS, TMS en OMS-systeem hebben ze nu de mogelijkheid om alle orders te exporteren. Momenteel verzorgen ze de transportplanning met TLNplanner, de routeplanner van PTV. Dit neemt nu nog ongeveer 5 á 6 uur in beslag.

Met PTV Route Optimiser ST zullen ze de volgende stap zetten in het verbeteren van de last mile delivery. “Wij zijn bezig om First Logistics op de kaart te zetten en uit te breiden. Daar hoort uiteraard betrouwbare en efficiënte ritplanningssoftware bij.” Dit zorgt voor meer tijdigheid, minder uitstoot waardoor we ook groener kunnen gaan rijden en een nog betere informatievoorziening naar de klanten toe.

Waarom PTV Route Optimiser ST?
De eenvoud van het systeem en de input die wij zelf in het systeem kunnen leggen zorgt ervoor dat we dit systeem geheel kunnen aanpassen op de wensen en behoeften van onze klant, zegt Roy Naber. Na de eerste demonstratie hebben ze TLNplanner naast PTV Route Optimiser ST gelegd en zagen ze dat ze hier één tot anderhalve auto konden besparen op een rustige dag.

Je hebt als transportbedrijf in de last-mile delivery slechts één kans om het goed te doen.. First Logistics wilt deze kans optimaal benutten!